2017. január 5., csütörtök

Új sorozat közeleg

Napokon belül érkezik az újévi köszöntőmben beígért saját sorozatom "első" eleme, ami valójában már a harmadik lesz. Ugyanis két 2015-ös történetem folytatásából szeretnék a jövőben egy amolyan sorozatfélét kerekíteni.
Azért fogalmazok így, mert nem egy hagyományos értelemben vett sorozatra kell számítani.
Amit előzetesen tudni lehet róla, azt az alábbiakban pontokba szedem.

1. A sorozat címe Szexsuli és a 2015-ben már a blogon megjelent Felvilágosítás és Edzésen című történeteimre alapozódik. Ha azokat már olvastad és nem tetszettek, valószínűleg a folytatás se fog. Tehetsz vele egy próbát, hátha mégis bejön, de mindezt csak saját felelősségre. Én előre szólok, hogy a stílus nem fog változni.

2. A sorozat inkább epizodikus, mint lineáris. Igyekszem minden részt úgy megírni, hogy a lehető leginkább érthető és élvezhető legyen önállóan is. Valószínűleg többnyire egy-két történet előzetes ismerete szükséges lesz az újabb rész megértéséhez, de mindent megteszek, hogy akár a századik résznél is (ha a sors is úgy akarja, hogy elérjünk addig), ennyinél több előzmény ismeretére ne legyen feltétlenül szükség. Viszont mindig előnyt fog jelenteni, ha a sorozat minél több, már megjelent részét ismered. Több utalást fogsz érteni, azonban akkor se feltétlenül lesz döcögős a történet, ha az utalások döntő többségéről az sem esik le, hogy ezek utalások.

3. A második pontból fakadóan a sorozat egyes részeinek nem feltétlenül lesz túl sok közük egymáshoz. Az alap az a világ, amit a Felvilágosításban felvázoltam. Ebben a világban fog játszódni a sorozat minden része, azonban a helyszínek, a szereplők és minden egyéb is gyökeresen különböző is lehet. Lesznek gyakran visszatérő szereplők is, sőt, tervezek olyan részeket is, ahol összeröffen négy-öt-hat-hét-nyolc korábbi részekben már bemutatott karakter. Ezeknél a részeknél a karakterbemutatásra már nem szeretnék majd energiát szánni, de emellett is igyekszem majd úgy megírni a történetet, hogy annak is kerek egész érzetét keltse, aki nem olvasott minden addigi részt.

4. Már az eddigiekből is látszik, hogy a történetek eléggé változatosak lesznek, így változatos kategóriákba is lehet sorolni őket. Mint ahogy a már megjelent két részből is látszik, előfordulhatnak hetero, leszbi, gay, de akár már vonatkozások, történetszálak is. Lehetnek olyan fantáziák, az elképzelt alternatív világnak olyan elemei is, amik egyeseknek talán visszataszítók, vagy egyenesen undorítóak lehetnek. (Ha a Felvilágosítást már olvastad és ilyesmi a benyomásod róla, ugyanerre számíthatsz a későbbiekben is.) Ha nincsenek ilyen ellenérzéseid, annak én csak örülök. Itt is hangsúlyozom, amit a Felvilágosítás előtt is hangsúlyoztam már, hogy ez az egész maximálisan csak fantázia. Ízlések és pofonok, hogy kinek tetszik, kinek nem. Ha neked nem, senki nem erőltet, hogy olvasd, ha viszont igen, akkor szívesen ajánlom neked.

5. Minden történet elején a "FIGYELMEZTETÉS"-felirat után fel fogom sorolni, milyen elemekre számíthattok az adott részben. Ezt kéretik mindig elolvasni és figyelembe venni! Ha ezt nem tartod be és panaszkodsz amiatt, hogy az említett helyen jelzett, de neked nem tetsző dolgot írtam, én csak az "én előre szóltam"-formulával élhetek. Amit előre megígérek, hogy nem lesz a történetekben, az a szado-mazó, a BDSM, a közeli rokonok közötti szexualitás és a hasonló vonulatok. Félreértés ne essék, semmi ellenvetésem nincs azokkal szemben, akiknek ez tetszik, én viszont nem tartozom közéjük, úgyhogy írni nem szeretnék róluk.

6. Az egyes részekben szeretnék nagy hangsúlyt fektetni a "világépítésre". Ez azt jelenti, hogy minden egyes részben szeretnék apró (vagy néha akár nagyobb) információkat, ötleteket elszórni a erről az alternatív világról, ahol a sorozat játszódik. Apró, szaftos kis információmorzsákat, amik kipattannak a fejemből és úgy oda illenek. Ezekből később akár külön részek, történetszálak is lehetnek (annak tiszteletben tartása mellett, hogy minden rész minél inkább megálljon a saját lábán és önálló, kerek egész legyen). Ebben a tekintetben ti, minden egyes olvasó, is érezzétek teljesen szabadnak magatokat, hogy lecsapjatok egy-egy elejtett megjegyzésre, félmondatra, ami felkeltette az érdeklődéseteket, szívesen olvasnátok róla még, ilyesmi! Nem ígérek semmit, de ha valami ilyen kis utalás felkelti az érdeklődéseteket és szóvá is teszitek, meg fogok próbálni köré legalább egy (de ha beindul a fantáziám, akár több) részt kanyarítani.

7. Azt, hogy milyen sűrűn érkeznek majd az új részek, nem tudom megmondani. Függ attól, hogy hogyan van ihletem, hogyan van időm azt átgondolni, hogyan van időm és energiám leülni megírni stb. stb. Előfordulhat, hogy hetente jelennek meg új részek a sorozatba, de olyan is lehet, amikor örülök, ha havonta egyet meg tudok írni. Nem ígérek semmilyen rendszerességet, csak azt, hogy amilyen sűrűn csak tudom, írom őket. (A fordítások megjelenését viszont ez nem befolyásolja.)

Ha ezek után még kedved van olvasni, vagy pont hogy emiatt kaptál kedvet, akkor jó szórakozást kívánok hozzá.
Napokon belül érkezik az új rész "Meccs előtt" címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]