2013. március 9., szombat

Értékelés menete

Mivel már egy jó ideje nem érkezett szavazat az értékelésről szóló bejegyzésemhez, most lezárom a voksolást.
Mivel a döntő többség valamilyen formájú kérdőívet szeretne a történetek értékelésére, ezért a jövőben igyekezni fogok ezt megvalósítani. Ahhoz pedig, hogy ez az egész egységesebb, jobban átlátható legyen, kidolgoztam rá egy sablont, amihez képest lesznek persze eltérések, de az alaphangot megüti.
Alapvetően három "kérdést" gondoltam feltenni. Ezek a következők lennének:

1. Név: Ennek a megadása természetesen a legkevésbé sem kötelező. Bármit írhattok ide, nicknevet, a nevetek kezdőbetűjét, vagy akár egy számkódot is. Sőt, aki a blogon egy nicknéven már kommentel, itt minden további nélkül használhat mást is. Semmi jelentősége nincs. Csak egy a lényeg, azt a nevet következetesen használja minden kérdőívnél! Ennek az a szerepe, hogy körülbelül fel tudjam mérni, mennyien olvasnak. Mert mondjuk minden történethez 10-10 szavazat érkezik, nem mindegy, hogy ez minden esetben ugyanazt a 10 embert jelenti, vagy mondjuk 5 állandó embert, akik mellett mindig más a másik 5, esetleg sosem ugyanazok szavaznak. Emellett persze azt is felmérhetem, egyes embereknek mi tetszik, még ha az adott emberről egy nicknéven kívül semmit nem is tudok. De ha valaki nem szeretne megadni, természetesen enélkül is szavazhat.

2. Szavazás: Ez a kérdőív tulajdonképpeni lényege. Mivel arra érkezett több szavazat, hogy többfokozatú skála legyen, erre állok rá. Alapvetően ötfokozatú skálára gondoltam. Minden szám mellé rendelni fogok valamilyen magyarázó szöveget, hogy ne legyen az, hogy mindenki más mérce szerint értékel, és így fals eredmények jönnek ki. Mert pl. lehet olyan, aki csak arra ad ötöst, amitől tényleg lefordult a székéről gyönyörében, más meg bármire, amit átlagon felülinek értékel. Ezek a mellé fűzött szövegek eltérőek lehetnek majd pl. attól függően, hogy saját műről, vagy fordításról van szó.
Aki pedig kétfokozatú skálát szeretett volna, az nyugodtan használhatja e célból csak az egyest és az ötöst.

3. Egyéb vélemény: Voltak problémák azzal, hogy egyes mobilok nem hajlandók megjeleníteni a blog fórumát. Bár Pumukli erre talált megoldást, azért ezt is behozom, hátha van még, aki csak ezen probléma miatt nem kommentel. Illetve, bár jobban preferálom a blog fórumait, mivel arról kapok értesítést, mások is látják, nem csak én, és mégiscsak egy helyen van minden, ha valaki jobb szeretné, ide is írhat kommentet, vagy küldhet nekem személyes üzenetet, ha nem akar mailt írni.
De természetesen ez sem kötelező. Ha valaki csak egy számot akar benyomni a Szavazásnál, én azért is nagyon hálás vagyok. A többi csak kényelmi szempont (vagy nekem, vagy nektek).
Remélem, be fog válni.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Sinara,

    Nem tudom szavakkal kifelyezni mennyire tetszenek az irasaid. Bar a Gyönyörök szigetevel kapcsolodtam be, messze a Langolo szivek az egyik legjobb novella amit olvastam.

    Az elözö hozzaszolo 10 pontbol 1000-t adott es teljesen egyet tudok erteni.

    A regebbi müvekben eleg sok az elütes, az ujakban ezzel nem talalkoztam.

    Ha segitsegre van szükseg szivesen segitek a lektoralasban, akar forditasi kerdesekben.

    Tovabbi sok sikert es csak igy tovabb!
    Üdv,
    M.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves M!
      Köszönöm szépen a méltató szavaidat.
      Igen, sajnos az elütésekkel és a helyesírási hibákkal mindigis hadilábon álltam... De igyekszem javítani rajta.
      A segítségedet örömmel megköszönném. Ha írsz egy e-mailt nekem, ott beszélhetünk róla.

      Törlés

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]