2014. július 22., kedd

Szörflecke

B-vel a föld körül

B-matek:
B + szörftanulás + egy csinos oktató = önfeledt szórakozás

Megjegyzés: A történetben szerepet kap Fernanda (első felbukkanás: Sandboard) is.

******************************************************************************

A szél heves lendülettel söpört végig a tengeren. Mintha csak Aelous az Égei-tengernek pont ezt a csücskét használta volna gyakorlótérnek. A viharos légtömeg napokon keresztül, soha nem lanyhuló intenzitással áramlott. A helyiek azonban megbékéltek a szélkirállyal, és azok a turisták sem jártak épp rosszul akiket nem zavar a folyamatos légmozgás.
Bár én nem vagyok éppen oda a szélért, de ha cserébe megszabadulhatok a sokszor az ilyen helyeket elárasztó tömeg fullasztó szorításától, ezer örömmel keblemre ölelem. Karpathosban pedig e-téren nem kellett csalódnom.
A magyar fül számára furán csengő nevével a kis sziget valóban mintha egy kis darabnyi, tengerbe vetett Kárpátokként nyújtózott volna el hosszú szalagként az Égei-tenger peremén. Nincs innen messze se Kréta, se Rodosz, mégis, a Dodekanészosz-szigetcsoport második legnagyobb tagján, valószínűleg épp a szél, na meg az anélkül elviselhetetlen nyári forróság miatt, alig vannak turisták.
Én persze ennek csak örültem, miközben egy nyaralóhelyen elvárható legnagyobb nyugalommal szemléltem a szigeten végignyúló, magasba szökő mészkő-hegyeket. Ez a kis földdarab kisebb területű, mint Budapest, legmagasabb csúcsa mégis jóval a Kékes-tető fölé nyúlik. Úgy tűnik, mi magyarok nem jártunk túl jól, ha magassági rekordok döntögetésére vágyakoznánk.
- Hé, álmodozó!
A vidáman kacagó női hang felé fordultam, pont későn ahhoz, hogy visszatartsam az ülő alkalmatosságom gyanánt szolgáló szörfdeszka peremét megragadó kezeket. És mire észbe kaptam, már csobbantam is bele a sós tengervízbe, még hangosabb, gyöngyöző kacaj kíséretében.
Halként tátogva emeltem ki a fejem a víztükör felé és megráztam a fejem, hogy hosszú, ázott tincseimet kisöpörjem az arcomból.
- Nem vagy vicces, Fernanda.
- Most mi a baj? - nevetett tovább barátnőm. Barna szemei épp úgy csillogtak a vidámságtól, mint napbarnított tónusú bőrén a vízcseppek. - Te akartál megtanulni szörfözni, chicka. Akkor ne álmodozz közben.
Zsémbesen fújtam egyet. Már kezdtem megbánni, hogy felvetettem ilyesmit ennek a sportőrült energiabombának. Ha rajta múlna, semmit nem látnék a szigetből, mert látástól mikulásig csak a habokat szelnénk. Pontosabban ő szelné, én meg félpercenként beleborulnék. És még arra sem hivatkozhatok soha, hogy az idő nem megfelelő, mert ha van valami, ami Karpathoson állandó, az a sebes szél. Az embernek pedig nem kell mást találnia, csak egy megfelelő partszakaszt.
Az Afiaftis-félszigetet pedig mintha csak erre találták volna ki az óhellén istenek. Bár, a szigetet valaha benépesítő minosziak valószínűleg a hajózás megkönnyítését írták volna az olymposik számlájára, amihez még hozzá jöttek a sziget közelében elhúzó sebes tengeráramlások is, de a vitorlás tengerjárók korának leáldozta után a szörfösök már sokkal jobban örültek a sok kis, kedvező környezetet biztosító öbölben játszadozó szélnek.
Most is több tucatnyian szelték a habokat. Bár többségük, döntő többségük, vagy talán mind jobba tolta az ipart, mint én. Bár persze ez nem nagy teljesítmény, tekintve, hogy először próbálkozom.
- Hahó! Föld hívja B-t - fröcsköl te Fernanda, és a levegőt ismét megtöltötte vidám kacaja. - Most nézelődünk vagy szörfözünk?
Mindkettő, akartam mondani, de inkább nem hergeltem tovább, hanem hagytam, hogy jó rabszolgahajcsárként ismét felhajszoljon a deszkára. Bár tudtam, tízezer az egyhez, hogy most se maradok fenn tovább, mint az előbb, de mégis csak én akartam megtanulni, és, nem utolsó szemlontként, sosem mulasztottam volna el Fernanda közvetlen jellemének segítségnyújtását. Kellemesen megborzongtam, amikor néha bíztatóan a bokámhoz ért.
Talán épp ez volt az oka, hogy most is, mint mindig, ismét a vízben kötöttem ki.
- Hé, B! - nevetett latin barátnőm. - Tudod, a szörf lényege az, hogy minél tovább fennmaradj, nem az, hogy minél hamarabb leess.
- Tényleg? Nem mondod - tettettem meglepetést, mire ismét kuncogni kezdett. - Ha ennyire tudod, mutasd is meg!
Persze csipkelődésem mögött sokkal több volt a hátsó szándék, mint az oktatói példamutatás igénylése. Akkor lettem volna meglepődve, ha Fernandának gondot okoz felpattanni a deszkára és könnyedén végigszántani a hullámokat. Azt is gyanítottam, nem először jár itt. Az Afiartis-félsziget ad otthont ugyanis, pont kedvező földrajzi tulajdonságai miatt, a gyorsszörfösök világkupájanak. Ha áttanulmányoznám az indulók névsorát, biztosra vettem, hogy megtalálnám Fernanda nevét is.
Úgyhogy nem lepett meg, amikor légies könnyedséggel felpattant a sportszerre, hogy úgy szelidítse meg, mint egy kezes kancát. Én biztosra vehetem, hogy soha nem tudok majd ilyen szintet elérni. A karcsú test látványa, amit épp csak a falatnyi bikini takart, az izmokon könnyeden megfeszülő, csillogó bőr és a szélben lengő hosszú, hollófekete haj látványa azonban mindenért kárpótolt.
- Látod? Így kell ezt - állt meg végül előttem mosolyogva.
- Kapd be, jó? - ragadtam meg most én a deszka peremét, hogy beborítsam őt a vízbe. Édes a bosszú.
- Oké - kacagott már rögtön, amint feje kirobbant a víz alól. - Ezer örömmel bekapom, amint utánam csinálod - lökdösött fel a deszkára.
- Hé, hé, hé! - nevettem. - Csak nem hiszed, hogy ezt csak ilyen könnyedén utánad csinálom? - Közben azonban, a lágy érintések hatására, engedelmesen átvetettem lábam a szörfdeszkán.
- Miért? Egyszerű az egész, mint az egyszer egy.
- Na jó, most már tényleg bekaphatod - rúgtam egy kevés vízet az arcába.
- Ha így folytatod, még a végén meg is teszem - csilingelte.
- Igazán? Na gyerünk - fröcsköltem le ismét, amit most már rögtön viszonzott is.
Hamar belefeledkeztünk egymás ugratásába, amiből végül egy mellettünk megálló szörf és egy öblös hang rántott ki.
- Látom, jól szórakoznak a hölgyek - villantotta ránk fehér fogsorát és izmos felsőtest és egy olyan gondosan hátranyalt szőke hajkorona tulajdonosa, ami nem lehetett pusztán a víz eredménye. - Esetleg nyújthatok segítő kezet, ha nem boldogulnak. Van gyakorlatom a szörfoktatásban.
A fickó nyilvánvalóan nem volt görög. Valószínűleg ő is valamilyen itt targandó versenyre edzett. A széles mosolyából áradó magabiztosság is ezt sugározta.
- Ööö... köszönjük, de elboldogulunk - viszonoztam félszegen a mosolyát. Nem tagadom, megnyerő külsejű példány volt. Simán elment volna egy modern Adonisznak is, de sosem volt bírtam a nyomulós embereket. Talán mert én egyáltalán nem vagyok az és túl nagy lenne a kontraszt.
Persze, pont ebből fakadóan, nem árt, ha tud kezdeményezni az, aki akar tőlem valamit, de ezt nagyon könnyedén túlzásba lehet vinni. Ez az alak pedig meg se kellett hogy szólaljon, csábos mosolyával máris hátrányból indult.
- Ugyan, hölgyeim! Nem kell szégyenlősködni - flörtölt tovább. - Biztos vagyok benne, hogy elkél néhány jó tanács - kacsintott.
Na tessék! A legrosszabb fajta. Akit még lerázni sem lehet. Én meg nem vagyok az a típus, aki elküldené a fenébe úgy, hogy köpni-nyelni ne tudjon. Pedig most hasznomra válna. Fernanda viszont szerencsére gyorsabban kapcsolt. Egy könnyed mozdulattal fellendült mögém a deszkára és átölelte a derekamat.
- A világért se akarlak lelombozni, de a hölgynek már van edzője. - Azzal gyengéden megcsókolta az arcomat. Egész testem beleborzongokk karjai és puha ajkai érintésébe. A szikrázó erotika pedig Majom Jani figyelmét sem kerülte el. Azonnal lehervadt az önelégült vigyor az arcáról. Köpni-nyelni nem tudott, végül horkantott egyet és az orra alatt mormogva elfordult, hogy a part felé vegye az irányt.
- Ezt jól lerendezted, Drágám - ugrattam Fernandát, jelentőségteljesen megnyomva az utolsó szót.
- Valóban, Drágám - nevetett ismét. - De most már dologra!
Gyengéden megcsípte a fenekem, miközben visszaugrott a vízbe.
- Hé! Rabszolga-hajcsár! - játszottam a durcás kislányt.
- Ne pofázz, inkább dolgozz! - kacagott.
Én se tudtam sokáig visszatartani a mosolyom, hogy aztán ismét, szó nélkül felálljak a deszkára, és pár pillanat múlva újból a szikrázó kék vízben kössek ki.

******************************************************************

Ha tetszett, nyaralj B-vel más görög szigeteken is!

A nyugalom szigete

Gyönyörök szigete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]