2013. augusztus 8., csütörtök

B-vel a föld körül

Kedves olvasóim!
A Váltás és a Váltás 2. bejegyzések tükrében igyekszem minél gyakrabban feltölteni történeteket és ezek között a lehető legtöbb sajátot. Azonban, mint azt a Találkozás egy olvasóval 1-ben is kifejtettem, az, hogy mikor van saját történet, csak részben függ tőlem. Ha az ihlet nem jön...
Viszont ezt is igyekszem megkerülni azzal, hogy a már jó ideje egyeduralkodó B-történetek mellé igyekszem behozni más jellegű történetszerűségeket. Ebből kifolyólag kezdem most el a B-vel a föld körül novellákat.
Ezzel a címmel már olvashattatok egy leírást Velencéről, a folytatás azonban teljesen más lesz. De, figyelem, ezek nem B-történetek. A főszereplő és mesélő továbbra is B-ként ismertté vált alteregóm, a "történetek" háttere azonban teljesen más. A B-történetek hősünk életének fordulatait meséli el, ami, a valódi életnek megfelelően változatos és több szálon fut, több módon szövődik össze,  a B-vel a föld körül részeit nem akarom egy összefüggő egységbe kapcsolni. B egyik legnagyobb vonzereje talán az olvasók számára az, hogy szinte már azokat éli át, amik velünk is bármikor megeshetn(én)ek. Emiatt nem akarok belőle egy olyan rohadt mázlistát csinálni, aki Makótól Jeruzsálemig, Új-Zélandtól Kanadáig, Timbuktutól Katmandig mindent bejár(hat). Ebből kifolyólag ezek a rövidke történetek egymástól függetlenek, és mindenkit arra bíztatok, hogy ne is keressen közöttük összefüggéseket, kirajzolódó háttértörténetet. Ezen történetek mindegyikét egyedi dobásnak szánom. B nem Korzikáról utazik mondjuk Japánba, hogy akár egy hét múlva már Peruban találjzk. Két rész semmivel jobban nem kapcsolódik egymáshoz, mintha a főszereplő is különbözne. A nagy sikerre való tekintettel azonban megtartom B-t hősömnek, illetve nekem is könnyebb így írni, hiszen B lénye nagyrészt azonos az enyémmel, még ha én a terítékre kerülő helyeknek töredékén se jártam.

A helyszínek ad hoc jellegűek. Nem kell bennük logikát keresni. Arról írok, amiről épp jön az ihlet, és amiről találok hiteles infókat. Ugyanakkor, amennyiben van lehetőségem, igyekszem az aktualitásokra építeni. Így karácsony környéken az ünnephez kapcsolódó helyeket, farsangkor Riót, július 4-én Washingtont és hasonlókat mutatok be. Persze ez csak törekvés, nem ígéret, amit az is bizonyít, hogy rögtön az első se illik a mostani forró időhöz. Ez Hegyek ormán címmel lesz olvasható napokon belül. Remélem, tetszeni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]